Uvjeti korištenja stranice Sigurna trgovina

Izdavač internetske stranice

Tvrtka SIGURNA TRGOVINA E.I. sa sjedištem 77 Route de Romains, 67200 Strasbourg, France, Identifiant Siren: 515 119 469 - Code NAF: 4791A (u daljnjem tekstu SigurnaTrgovina™) izdavač je internetske stranice sigurnatrgovina.com.

Opći uvjeti i pravila

Bilo koji podaci ili dijelovi bilo kojih podataka dostupni na ovoj stranici ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim stranama bez prethodnog pisanog dopuštenja SigurnaTrgovina™.

Ovdje navedeni uvjeti korištenja pisanih materijala, popisa usluga, te materijala s internetskih stranica SigurnaTrgovina™ pravila su kojih su se dužni pridržavati svi korisnici. Svako korištenje stranice sigurnatrgovina.com uvjetovano je poštovanjem općih uvjeta pristupa i korištenja koji su niže navedeni.

Samim pristupom i pregledavanjem ovih internetskih stranica podrazumijeva se da prihvaćate Opće uvjete koji su iznad svih drugih sporazuma dogovorenih sa SigurnaTrgovina™. Ukoliko se s istima ne slažete i ne prihvaćate ih, molimo vas da se ne koristite ovom internetskom stranicom.

Ovi Opći uvjeti korištenja regulirani su i tumače se u skladu sa zakonima Republike Francuske s isključenjem UN-ove Konvencije o ugovorima za međunarodnu prodaju robe te se primjena te Konvencije na ove Opće uvjete korištenja ovime izričito izuzima. U mjeri u kojoj to dopušta mjerodavno pravo, nadležnost za sve sporove vezane uz ovu internetsku stranicu ima Strasbourg, Francuska. Ako je neka od odredbi ovih Općih uvjeta korištenja nevažeća ili postane nevažeća, to ne utječe na valjanost preostalih odredbi.

Autorska prava

Cjelokupan sadržaj i svi dijelovi ovih internetskih stranica zaštićeni su autorskim pravima i predstavljaju isključivo vlasništvo SigurnaTrgovina™ te društava u njihovu izravnom ili neizravnom vlasništvu, a zaštićena su i autorskim pravima trećih osoba. Sav je materijal dostupan za pregledavanje, no reproduciranje, te emitiranje podataka i materijala, djelomično ili u cijelosti, nije dopušteno bez prethodnog izričitog dopuštenja SigurnaTrgovina™.

Skidanjem ili kopiranjem materijala s internetskih stranica ne prenose se autorska, kao ni bilo kakva druga prava povezana s intelektualnim vlasništvom nad softverom i drugim materijalima. SigurnaTrgovina™ zadržava sva prava (pod koja, bez ograničenja, spadaju autorska prava i zaštićena imena) povezana s cjelokupnim sadržajem i svim dijelovima ovih internetskih stranica.

Isključenje odgovornosti

Sadržaj ovih internetskih stranica je informativne naravi i ne obvezuje SigurnaTrgovina™. SigurnaTrgovina™ ne odgovara za bilo kakvu štetu, izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu, uključujući, ali ne ograničavajući se na izmaklu dobit, koja bi nastala u vezi s korištenjem, odnosno nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica i podataka nalazećih na istoj, osim u zakonom predviđenim slučajevima.

Korištenjem ovih internetskih stranica korisnik izjavljuje da razumije uvjete korištenja istih, kao i rizike vezane uz njihovu upotrebu, te iste prihvaća.

Informacije koje SigurnaTrgovina™ objavljuje na ovim stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, te iako se isti s najvećom mogućom pažnjom redovito provjeravaju i ažuriraju, ne može se isključiti mogućnost netočnosti pojedinih podataka. SigurnaTrgovina™ zadržava pravo na promjene i nadopune podataka koji su dostupni na ovim stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave, te ne jamči, izričito ili prešutno, za njihovu točnost, potpunost ili korisnost. To se odnosi i na sve druge internetske stranice koje su dostupne putem veza s ovih stranica. Rizik za povezivanje s njima snosi isključivo sam korisnik, SigurnaTrgovina™ ne snosi nikakvu odgovornost za sadržaj bilo koje od dotičnih stranica.

Putem ovih stranica SigurnaTrgovina™ ne nudi bilo kakve savjete korisnicima, kao ni trećim osobama. Podaci i drugi sadržaj dostupni na ovim stranica ne trebaju služiti kao podloga za donošenje financijske ili bilo kakve druge odluke.

Izjava o zaštiti privatnosti

SigurnaTrgovina™ poštuje privatnost svake osobe koja posjeti našu internetsku stranicu. Željeli bismo Vas obavijestiti o tome koje podatke SigurnaTrgovina™ prikuplja i kako se oni upotrebljavaju. Također ćete saznati i kako možete provjeriti točnost tih informacija te učiniti da SigurnaTrgovina™ obriše te podatke. Prikupljanje, obrada i uporaba podataka provode se u skladu s propisima o zaštiti podataka zemlje u kojoj se nalazi nadležni resor za obradu podataka. Poduzimamo sve potrebne mjere za osiguranje sukladnosti.

1. Prikupljanje i upotreba vaših osobnih podataka

Podatke koji se odnose na određenu osobu prikupljamo isključivo u svrhu obrade i uporabe, ako dobrovoljno odlučite unijeti podatke ili na to date svoj izričiti pristanak. Time prihvaćate sljedeće uvjete uporabe.

Pri posjetu našoj internetskoj stranici određeni se podaci automatski pohranjuju na naše poslužitelje radi administracije sustava ili u statističke svrhe ili svrhe izrade sigurnosne kopije. Ti podaci obuhvaćaju naziv vašeg pružatelja internetskih usluga, u ponekim slučajevima IP adresu, inačicu softvera vašeg preglednika, računalni operativni sustav koji upotrebljavate za posjet stranici, internetsku stranicu koju koristite da biste posjetili našu stranicu i, ako je primjenjivo, sve pojmove kojima ste se koristili u pronalasku naše internetske stranice. Ovisno o okolnostima, s pomoću tih se podataka mogu donijeti zaključci o određenim posjetiteljima naše internetske stranice. Međutim u tom se kontekstu ne upotrebljavaju osobni podaci. Ti se podaci upotrebljavaju isključivo pri anonimnim posjetima. SigurnaTrgovina™ ne prodaje, ne iznajmljuje i/ili ne posuđuje osobne podatke korisnika internetske stranice trećim stranama i štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa.

Ako nam dobrovoljno pošaljete svoje osobne podatke, mi ih nećemo upotrebljavati, obrađivati ili prenositi izvan ograničenja koje nam dopušta zakon ili koje ste sami odredili u svojoj izjavi o pristanku. Nadalje, vaše ćemo podatke prenositi samo ako smo na to obvezani putem službenih ili sudskih naloga.

Bilo koje izmjene ove Izjave o privatnosti bit će obavljene na ovoj stranici. Tako se možete u svakom trenutku informirati o tome koje podatke pohranjujemo te kako prikupljamo i upotrebljavamo te podatke.

2. Sigurnost

SigurnaTrgovina™ će vaše podatke pohraniti na siguran način, te će stoga poduzeti sve mjere opreza kako bi se spriječili gubitak, zlouporaba ili promjena podataka. U nekim je slučajevima nužno da vaše upite prenesemo pridruženim društvima tvrtke SigurnaTrgovina™. U tim će se slučajevima vaši podaci također smatrati povjerljivima.

3. Način primjene kolačića (cookies)

Ova internetska stranica prikuplja i pohranjuje podatke u svrhu marketinga i optimizacije kako bi se vama osiguralo jednostavnije i bolje iskustvo korištenja istih. Samim korištenjem ovih internetskih stranica pristajete na upotrebu kolačića, a u slučaju da niste suglasni sa njihovom upotrebom, kolačiće uvijek možete lako izbrisati (odnosno blokirati), no u tom slučaju molimo vodite računa o činjenici da ćete sprječavanjem ili brisanjem kolačića biti u mogućnosti i dalje pregledavati ove internetske stranice, no neke njene značajke neće biti u cijelosti funkcionalne odnosno mogući je drugačiji rad i izgled istih.

Kolačić je tekstualna datoteka koja se pohranjuje u pregledniku dok korisnik pregledava neku internetsku stranicu. Na taj način kolačići omogućuju u budućnosti jednostavnije korištenje, budući oni spremaju vaše postavke za određenu internetsku stranicu , te ih pri ponovnom korištenju iste internetske stranice opet iznova aktiviraju.

U slučaju da niste suglasni sa njihovom upotrebom , te ne dopuštate pohranjivanje istih na vlastito računalo ili na mobilni uređaj u mogućnosti ste iste isključiti. Postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Kolačići koje se pohranjuju na vaše osobno računalo ili mobilni uređaj mogu biti privremeni kolačići (koji se pohranjuju samo tijekom posjeta i pregledavanja web stranice  te se uklanjaju u trenutku zatvaranja preglednika u kojem ste pregledavali određenu web stranicu), te stalni kolačići (koji ostaju spremljeni i nakon posjeta web stranicama).

Nastavno na gore navedeno, također razlikujemo i kolačiće prve strane (koji dolaze sa web stranice koju pregledavate) te kolačići treće strane (koji dolaze  sa drugih web mjesta  koja se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate). Kolačići treće strane imaju i ulogu praćenja posjećenosti web stranica budući se korištenjem istih mogu dobiti podaci o posjećenosti i načinu upotrebe web stranica.

Internetska stranica SigurnaTrgovina™ koristi i privremene i stalne kolačiće . Ujedno se kolačićima treće strane , internetska stranica SigurnaTrgovina™ služi za dobivanje podataka o posjećenosti ove web stranice kao i o načinu na koji se ista koristi. Ova internetska stranica koristi sljedeće servise za mjerenje posjećenosti stranice: Google Analytics kao i Facebook za marketinške akcije.

Sve ostale podatke o kolačićima možete pronaći na internetskoj stranici AllAboutCookies.org 

Ova Izjava o privatnosti, prikupljanju i upotrebi osobnih podataka i pohranjivanja kolačića i njeni uvjeti se primjenjuju za ono vrijeme za koje je ova Izjava na snazi. SigurnaTrgovina™ zadržava pravo izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti u bilo kojem trenutku. Sve izmjene ove Izjave će biti objavljene pravovremeno na ovoj istoj internestkoj stranici te vas pozivamo da povremeno provjerite eventualne izmjene ove Izjave. 

Zagreb, studeni 2016.