Pouzdana i sigurna online kupovina!

Glavna misija SigurnaTrgovina™ je online kupovinu učiniti pouzdanom i sigurnom za potrošača! Od takve sigurne online kupovine, korist imaju i potrošači i trgovci.
SigurnaTrgovina™ je sustav certifikacija web trgovina koji kupcima daje garanciju da je kupnja na certificiranoj web trgovini sigurna kao da kupuju u tradicionalnoj trgovini.
Pri sljedećoj online kupovini na web trgovini obavezno potražite postoji li važeći certifikat SigurnaTrgovina™ kako bi kupovinu obavili sigurno i pouzdano.

Sigurna kupovina

Naši inženjeri prije svake cerifikacije provjeravaju ima li web trgovina važeći SSL certifikat (HTTPS sigurnosni protokol) putem kojeg komunikaciju između potrošača i webshopa drži zaštićenom.

Zaštita potrošača

Prije dobivanja certifikata SigurnaTrgovina™, provjeravamo detaljno poštuje li web trgovina Zakone o zaštiti potrošača Republike Hrvatske i Europske unije.

Povrat novca

U slučaju da se predomislite u vezi vaše online kupnje, certificirana web trgovina vam sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, radi povrat novca ako kupljenu robu vratite u roku od 14 dana od dana kupovine.

Dostava bez carine

Sve web trgovine koje nose certifikat SigurnaTrgovina™ rade dostavu isključivo na području Republike Hrvatske ili EU čime vam garantira da vi kao potrošač ne plaćate carinu!

Newsletteri bez spamanja

Izuzetno smo osjetljivi na spam! Da bi web trgovina nosila certifikat SigurnaTrgovina™, mora u svom newsletteru imati mogućnost odjave s istoga i ne smije koristi tehnike spamanja.

Garancija na proizvode

Sve SigurnaTrgovina™ certificirane web trgovine daju zakonsko jamstvo za ispravnost prodanih proizvoda regulirano u Republici Hrvatskoj po člancima 423. do 429. Zakona o obveznim odnosima.

Sigurno plaćanje karticama

Kod certificiranih web trgovina radimo sigurnosnu provjeru o načinu pohranjivanja platnih kartica kao i to da navedene informacije nisu dostupne neovlaštenim osobama.

Anti-Phishing

Web trgovine certificiramo rade li nedozvoljenu redirekciju ka neželjenim i nesigurnim web destinacijama, kao i rade li nedozvoljeno prikupljanje osjetljivih informacija.

Zaštita osobnih podataka

Sve certificirane web trgovine se obvezuju pružati visoku razinu zaštite osobnih podataka potrošača, uključujući mogućnost odluke potrošača o brisanju podataka.

Potraži SigurnaTrgovina™ certifikat kada kupuješ online!

Pri sljedećoj online kupnji, obavezno provjeri ima li tvoja omiljena web trgovina certifikat SigurnaTrgovina™ i našu oznaku povjerenja!
SigurnaTrgovina™

Česta pitanja koja nam postavljate

Naša misija: online kupnja mora biti potpuno sigurna i pouzdana!

Da li je plaćanje karticama sigurno na cerificiranim web trgovinama?

Za nas je sigurnost od iznimnog značaja i na nju pridajemo posebnu pozornost! Sve SigurnaTrgovina™ certificirane web trgovine prolaze iznimno detaljan pregled kako bi vi mogli, bez ikakvih briga obaviti kupovinu i platiti vašom kreditnom ili debitnom karticom na certificiranoj web trgovini.

Tri stavke po kojima se radi certifikacija plaćanja:

  1. Radimo pregled valjanosti SSL certifikata koji garantira da se komunikacija između vašeg računala i web trgovine obavlja u potpunoj sigurnosti bez mogućnosti da se brojevi kartice presretnu od strane trećeg lica.
  2. Radimo sigurnosni provjeru web trgovine ostavljaju li se brojevi platnih kartice kod trgovca ili direktno u banci. Ukoliko se brojevi kartice ostavljaju kod trgovca, on je u obavezi da nam dokaže da se ti podaci čuvaju na izuzetno visokoj sigurnosnoj razini i da tim podacima mogu pristupiti samo određene (ovlaštene) osobe.
  3. Obavljamo detaljan pregled web trgovine radi li se nedozvoljena redirekcija linkova na web stranice koje mogu ugroziti sigurnost podataka s platnih kartica

Koliko se moja prava potrošača na certificiranim web trgovinama poštuju?

Sve trgovine sa certifikatom SigurnaTrgovina™ se prije izdavanja certifikata administrativno strogo provjeravaju da li imaju jasno istaknute informacije o Uvjetima kupnje, Zaštiti kupaca, procesima zamjene robe, svim zakonski obavezujućim informacijama koje moraju imati i da li ih poštuju.

Hoću li platiti carinu?

Apsolutno ne! SigurnaTrgovina™ cerifikacija se radi isključivo na web trgovinama u Hrvatskoj i teritoriju Europske unije. S obzirom da je Hrvatska u EU od 2013. godine, vi kao potrošač ste apsolutno sigurni da nikada ne plaćate carinu ako kupujete na web trgovinama sa certifikatom SigurnaTrgovina™.

Što web trgovci rade sa mojim podacima koje ostavim pri kupnji?

Svi certificirani SigurnaTrgovina™ web trgovci su u obavezi da s osobnim podacima kupaca manipuliraju sa izuzetnom brigom, da ih štite od krađe ili dolaska u ruke neovlaštenih osoba, kao i da ih ne ustupaju trećim licima bez izričite pisane dozvole vlasnika tih podataka.

Isto tako, trgovci su u obavezi prikupljati samo podatke nužne za izvršenje usluge. Trgovci su dužni kupcima pružiti mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka uključujući mogućnost izbora uklanjanja njihovih podataka sa određenih lista koje se koriste za marketinške aktivnosti.

Plaćam li još nešto dodatno, jer kupujem na SigurnaTrgovina™ web trgovinama?

Ne! Certifikat SigurnaTrgovina™ je potpuno besplatan za potrošače i potvrda kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti na web trgovinama. Naravno, svu robu koju kupujete na certificiranim web trgovinama plaćate kao i obično: po cjeniku web trgovine plus troškove dostave. SigurnaTrgovina™ se u ni jednom slučaju ne ugrađuje u cijenu usluge ili robe u web trgovinama.

Mogu li nešto kupiti na ovoj stranici?

Ne. SigurnaTrgovina™ je visoko tehnološki sustav za certifikaciju web trgovina koji sa više od 20 tehnoloških i pravnih točaka, izdaje certifikat web trgovini o pouzdanosti, sigurnosti i poštivanju zakona Republike Hrvatske glede online kupovine. Sve s ciljem vašeg zadovoljstva i vaše sigurnosti u online kupnji.

Mislim da cerificirana web trgovina ne poštuje cerifikaciju, što da radim?

Ukoliko imate bilo kakvo neugodno iskustvo s nekom od SigurnaTrgovina™ cerificiranom web trgovinom ili primjetite da krše jednu ili više od navedenih točaka, javite nam u najkraćem mogućem roku na naš email info@sigurnatrgovina.com.

Što sve podrazumijeva sigurnosno certificiranje web trgovina?

Želimo da budete u potpunosti sigurni dok online kupujete. Sa tim ciljem radimo izuzetno detaljan pregled svake certificirane web trgovine po više od 20 točaka u pet kategorija:

  1. Sigurnosna provjera: Redirekcija domene, Validnost SSL certifikata, Anti-phishing
  2. Administrativna provjera: Adresa poslovanja i OIB tvrtke, funkcionalni telefon i email korisničke podrške, jasno istaknute cijene izražene sa PDVom, jasni Uvjeti poslovanja i Uvjeti kupnje
  3. Anti Spam provjera: Mogućnost odjave sa newslettera, politika slanja newslettera bez spama, web trgovina nije na spam black listama
  4. Zaštita osobnih podataka: Izuzetna briga o podacima s naplatnih kartica, jasno istaknut pravilnik o Zaštiti osobnih podataka, jasne informacije o cookies
  5. Garancija proizvoda: Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača radi se povrat novca ako kupljenu robu vratite u roku od 14 dana od dana kupovine, u slučaju reklamacije radi se zamjena kupljene robe sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, primenjuju se obveze o zakonskom jamstvu za ispravnost proizvoda, ne plaćate dodatnu carinu

Da li su certificirane web trgovine registrirane tvrtke?

Aposlutno da! Sve certificirane tvrtke moraju biti pravni subjekt i biti registrirane na teritoriju Europske unije s potrebnim dozvolama za obavljanje svoje djelatnosti. Također, sve web trgovine moraju obavezno imati istaknute sve informacije o tvrtki, OIB tvrtke, telefonski broj za kontakt kao i email na koji se korisnici mogu javiti.

Mogu li se predomisliti nakon kupnje?

Svi potrošači u Europskoj uniji imaju pravo na odustajanje od online kupnje u roku od 14 dana od dana primitka robe bez davanja ikakvih razloga za navedeno. Trgovac je obavezan izvršiti potpuni povrat novčanih sredstava. Naravno, uz uvjet da robu vratite neotvorenu i neoštećenu trgovcu. Troškovi slanja robe nazad trgovcu su na vaš trošak - osim ako trgovac ne istakne drugačije.

Sve certificirane SigurnaTrgovina™ web trgovine se provjeravaju imaju li prava potrošača jasno istaknuta na web trgovini, ali i da ih potpuno poštuju.

Web trgovina koja ima SigurnaTrgovina™ certifikat mi šalje spam mailove, kome se obratiti?

Ukoliko i pored svih obveza sa kojima su se certificirani web trgovci složili prilikom dobivanja certifikata, iste krše slanjem komercijalnih poruka, za koje vi niste dali suglasnost, molimo vas da nas obavijestite na naš email info@sigurnatrgovina.com kako bismo reagirali u najkraćem mogućem vremenu.

Ukoliko se pokaže da certificirani trgovac prakticira nedozvoljene spam aktivnosti kao i da ih ne želi prekinuti, njegov SigurnaTrgovina™ certifikat će biti poništen.

Imam li garanciju na proizvode?

Sve SigurnaTrgovina™ certificirane web trgovine daju zakonsko jamstvo za ispravnost proizvoda koje su prodali, regulirano zakonom u Republici Hrvatska člancima 423. do 429. Zakona o obveznim odnosima.

Ukoliko kod preuzimanja pošiljke vidite da je ambalaža oštećena, preporučujemo da prije potpisivanja obrasca o preuzimanju pošiljke, otvorite paket i provjerite da li je naručena roba ispravna. Ukoliko nije, imate pravo ne primiti robu.

Općenito, ukoliko potpišete i zaprimite paket smatra se da proizvodi nisu imali vidljivi nedostatak. Ukoliko ipak nakon potpisivanja zaprimanja paketa ustanovite kvar ili grešku na proizvodu, kontaktirajte web trgovca.

Proizvodi za koje se daju pisana jamstva, u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa i jamstvenog lista. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktivacije jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod. Ukoliko pri dobivanju naručene robe za koju je predviđen jamstveni list niste dobili jamstveni list, kontaktirajte web trgovinu.

Imam pitanje kojeg ovdje nema?

Ukoliko imate bilo kakvo drugo pitanje, možete nam se slobodno obratiti na info@sigurnatrgovina.com. Odgovaramo uistinu brzo, ako smo baš zatrpani poslom, maksimalno do 48h! Subotom, nedjeljom i blagdanima ne radimo.