Što učiniti kad proizvod nije onakav kakav se reklamirao?

Ako ste robu ili uslugu kupili putem interneta ili telefonski, poštanskom narudžbom ili od trgovačkog putnika, imate pravo isto otkazati i vratiti tu narudžbu u roku od 14 dana, iz bilo kojeg razloga i bez obrazloženja.

Što učiniti kad proizvod nije onakav kakav se reklamirao?

Ako se roba koju ste kupili u EU-u pokaže neispravnom, ne izgleda ili ne funkcionira onako kako je bilo prikazano u oglasu, prodavač vam je mora besplatno popraviti ili zamijeniti, ponuditi vam sniženu cijenu ili puni povrat novca. 

Međutim, razdoblje od 14 dana ne primjenjuje se sljedeće:

  • zrakoplovne karte i karte za vlak, ulaznice za koncerte, hotelske rezervacije, rezervacije najma vozila i ugostiteljske usluge za određene datume hranu i piće koji se redovito isporučuju
  • robu po narudžbi ili očito izrađenu za određenu osobu (npr. odijelo sašiveno po mjeri)
  • zatvorene medije za pohranu slike, zvuka ili računalnih programa, npr. DVD-ove, koje ste otvorili po primitku
  • digitalni sadržaj na internetu, ako ste započeli s preuzimanjem ili prijenosom
  • robu kupljenu od privatne osobe, a ne trgovačkog društva
  • hitne popravke i ugovore o održavanju – ako pozovete vodoinstalatera da popravi tuš koji curi, ne možete otkazati posao nakon što ste se već dogovorili o cijeni usluge.

Morate obavijestiti trgovca pismenim putem da otkazujete kupnju. Nije dovoljno samo vratiti robu. Trgovac vam mora dati predložak obrasca za odustajanje od kupnje kojim ga možete obavijestiti o odustajanju, ali ga ne morate upotrijebiti.

Nekorištenu robu morate vratiti u roku od 14 dana nakon što ste obavijestili trgovca o odustajanju.

Trgovac vam mora vratiti novac u roku od 14 dana od primitka vaše obavijesti o otkazivanju, no može odgoditi povrat u slučaju da ne primi vraćenu robu ili dokaz da ste je vratili.

U povrat novca moraju biti uključeni i svi troškovi dostave koje ste platili pri kupnji. Međutim trgovac vam može naplatiti dodatne troškove isporuke ako ste izričito tražili nestandardnu (žurnu) isporuku. Trgovac bi vas trebao obavijestiti da morate platiti troškove povrata robe. Ako trgovac to propusti učiniti, on će snositi trošak. Ne morate platiti nikakve druge naknade o kojima niste bili obaviješteni.

Sukladno pravilima EU-a uvijek imate pravo na najmanje dvije godine besplatnog jamstva, neovisno o tome jeste li robu kupili putem interneta, u trgovini ili poštanskom narudžbom. To dvogodišnje jamstvo vaše je osnovno pravo. Pravila u vašoj zemlji mogu vam pružiti dodatnu zaštitu, međutim svako odstupanje od pravila EU-a mora biti u najboljem interesu potrošača. Načelno, moći ćete zatražiti djelomični ili puni povrat novca samo u slučaju kada robu nije moguće popraviti ili zamijeniti.

Razdoblje dvogodišnjeg jamstva otpočinje od trenutka kad ste zaprimili proizvod.

U nekim državama članicama EU-a morate obavijestiti prodavača o neispravnosti u roku od dva mjeseca nakon što je zamijetite. U protivnom biste mogli izgubiti pravo na jamstvo.
U roku od šest mjeseci od primitka robe morate samo pokazati trgovcu da je roba neispravna ili da nije onakva kako je bilo prikazano u oglasu.
Nakon šest mjeseci u većini država članica EU-a morate dokazati da je neispravnost već postojala u trenutku primitka robe tako što, primjerice, ukažete na to da je neispravnost uzrokovana lošom kvalitetom materijala.

Imajte u vidu rabljena roba koju kupujete od privatnih osoba ili na dražbama nije obuhvaćena jamstvom. Savjetujemo da uvijek prije kupovine provjerite pravila o vraćanju robe trgovine u kojoj ste kupili robu.